Het huidige bestuur bestaat uit:

  • Jeroen Jansz, voorzitter
  • Christa de Boer, secretaris
  • Christine Paauw, penningmeester

Even voorstellen….

Jeroen Jansz
In 1976 kwam ik in de Duizenddraadsteeg wonen om psychologie te gaan studeren. Een paar jaar later trok de liefde me naar de Poelgeeststraat. Mijn verkering kreeg al snel concurrentie, omdat ik verliefd werd op de buurt, Het Maredijkje en de speeltuin. Toen  we in 1988 met onze woongroep de panden Schutterstraat 26 en 28 kochten werd mijn relatie met de buurt innig. Onze zoons groeiden met vele andere ‘gassies’ op in de kinderboerderij, de Pollewop en natuurlijk de speeltuin. Mijn band met Leiden kreeg vorm in studentenacties, Jongereneenheid 80, enkele bezettingen en bestuurswerk in de locale politiek, crèches, Meldpunt Discriminatie en het DaVinci College. Nu wonen we al weer 19 jaar aan de Marislaan. Als ik de wijk uit loop ga ik naar de markt, Trianon, Velvet of Slagerij Van der Zon. Of naar Rotterdam waar ik aan de universiteit onderzoek doe naar het gebruik van interactieve media (games, social media) en aan internationale studenten les geef over communicatie en media. Op Twitter (@jj58) kun je af en toe lezen wat ik verder doe en waar ik verder uithang. De Maredijkbuurt 400 jaar activiteiten in 2013 hebben laten zien waartoe ons buurtje in staat is. Sindsdien hebben we vele goede veranderingen gerealiseerd (Het Maredijkhuis, de straatmaaltijden, de vergroening). Het is nu zaak onze Buurtvisie (2018) verder in daden om te zetten. Ik werk er graag aan mee.

Christa de Boer
Ik ben sinds 1 augustus 2014 de secretaris van de buurtvereniging. Sinds een paar jaar ben ik met pensioen en heb ik meer tijd voor dit soort zaken. Ik heb 44 jaar in het onderwijs gewerkt en woon ongeveer 40 jaar in Leiden, 8 jaar maakte ik deel uit van de gemeenteraad.  In Leiden heb ik op verschillende plekken gewoond: in Leiden Noord en in het Centrum. En nu alweer 12 jaar op de Aloëlaan.
Om hier te gaan wonen viel niet mee. Lang is er onderhandeld tussen de gemeente en de wijk om de nieuwbouw aan de Aloëlaan en de Oranjerie gerealiseerd te krijgen. Maar nu wonen wij hier heel plezierig.
Het is rustig, overzichtelijk qua omvang,  mensen zeggen elkaar gedag en… de  buurtvereniging is behoorlijk actief.  Graag  wil ik aan de slag om de wijk nog actiever, socialer en gezelliger te maken.

Christine Paauw

Sinds eind 2010 ben ik de penningmeester. Vanaf 2006 woon ik samen met mijn man Gert aan de Aloëlaan. Hiervoor hebben we 3 jaar in de Piet Heinstraat gewoond. Ik werk als applicatiebeheerder bij een verzekeringsmakelaar.
Ik zet me in voor de buurtvereniging, omdat ik vind dat een leuke, actieve buurtvereniging het ‘wij-gevoel’ in de wijk kan vergroten.
Ik heb me gelijk al met veel plezier gestort op de organisatie van de straatmaaltijd in de zomer. Deze activiteit is inmiddels een jaarlijks terugkerend feestje geworden!