Het Bestuur van de Vereniging Maredijkbuurt bestaat sinds 1 juli 2020 uit:

  • Ad van der Steld, voorzitter
  • Christa de Boer, secretaris
  • Christine Paauw, penningmeester

Even voorstellen….

Ad van der Steld
Na 35 jaar Den Haag, heb ik In de zomer van 2018 geboft met het mogen landen aan de Aloëlaan. Nu kan ik volop genieten van de vredige en vriendelijke Maredijkbuurt, met de stadse reuring direct om de hoek. De actieve buurtvereniging viel me destijds direct al op! Tijdens mijn werkende leven heb ik me landelijk, en vooral internationaal, bezig gehouden met ICT, HRM en organisatieontwikkeling binnen Shell. Na een vervroegd uittreden en een sabbatical studieperiode ‘Filosofie’, heb ik vervolgens nog een aantal jaren gewerkt als freelance management consultant. Inmiddels ben ik alweer een aardig tijdje ‘in bonus’ en heb ik ruimte voor mijn hobby’s: klarinet spelen, boeken lezen, en in de zomer maak ik graag lange fietsvakantietochten. Verder probeer ik ook groenere vingers te ontwikkelen in de tuin. Als vrijwilliger zet ik me al vele jaren in voor de stichting PUM als senior expert, en voor het Gilde als taalcoach. Voor de Vereniging Maredijkbuurt wil ik me inzetten, niet alleen voor een fijn sociaal woonklimaat, maar ook meedenken over de grote gemeentelijke ambities die vorm gaan krijgen aan de Schipholweg. Na zelf vele jaren als ‘expat passant’ in het buitenland te hebben gewoond, wil ik me nu graag meer betrokken voelen bij mijn woonomgeving; vandaar deze actieve rol in de Maredijkbuurt.

Christa de Boer
Ik ben sinds 1 augustus 2014 de secretaris van de buurtvereniging. Sinds een paar jaar ben ik met pensioen en heb ik meer tijd voor dit soort zaken. Ik heb 44 jaar in het onderwijs gewerkt en woon ongeveer 40 jaar in Leiden, 8 jaar maakte ik deel uit van de gemeenteraad.  In Leiden heb ik op verschillende plekken gewoond: in Leiden Noord en in het Centrum. En nu alweer 12 jaar op de Aloëlaan.
Om hier te gaan wonen viel niet mee. Lang is er onderhandeld tussen de gemeente en de wijk om de nieuwbouw aan de Aloëlaan en de Oranjerie gerealiseerd te krijgen. Maar nu wonen wij hier heel plezierig.
Het is rustig, overzichtelijk qua omvang,  mensen zeggen elkaar gedag en… de  buurtvereniging is behoorlijk actief.  Graag  wil ik aan de slag om de wijk nog actiever, socialer en gezelliger te maken.

Christine Paauw

Sinds eind 2010 ben ik de penningmeester. Vanaf 2006 woon ik samen met mijn man Gert aan de Aloëlaan. Hiervoor hebben we 3 jaar in de Piet Heinstraat gewoond. Ik werk als applicatiebeheerder bij een verzekeringsmakelaar.
Ik zet me in voor de buurtvereniging, omdat ik vind dat een leuke, actieve buurtvereniging het ‘wij-gevoel’ in de wijk kan vergroten.
Ik heb me gelijk al met veel plezier gestort op de organisatie van de straatmaaltijd in de zomer. Deze activiteit is inmiddels een jaarlijks terugkerend feestje geworden!